Home Eva Eva schrijft Eva redigeert / produceert Eva geeft les
 

In 1996 ben ik met Aagje begonnen. Twee jaar eerder studeerde ik af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Ik volgde daar de specialisaties Tijdschrift en Buitenland, nog steeds mijn grote ‘liefdes’.
Mijn afstudeerartikelen maakte ik in Bulgarije en publiceerde ik in het Parool. Sindsdien heb ik onder andere verhalen gemaakt in Zuid-Afrika, Brazilië, India, Ethiopië, Ghana en Suriname.

Een andere ‘grote liefde’ is het onderwijs. Na mijn afstuderen aan de School voor Journalistiek deed ik de eerstegraads lerarenopleiding maatschappijleer aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Net klaar, kon ik aan de slag op mijn oude school in Utrecht als docent journalistiek. Dat heb ik vier jaar met heel veel plezier gedaan.
Ik hou van mijn werk als journalist en vind het erg leuk om mijn enthousiasme en ervaring over te brengen en mensen te begeleiden ( bij hun eerste stappen ) in de journalistiek. In het schooljaar 2004/2005 en in het schooljaar 2008/2009 werkte ik, parttime, als docent journalistiek aan de School of Media van Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Ik ben altijd ‘eigen baas’ geweest. Ik hou van de vrijheid mijn eigen tijd in te delen en van de afwisseling in opdrachtgevers en onderwerpen. Wel combineerde ik het freelancen zeven jaar lang met een parttime baan bij de FNV Vrouwenbond. Daar was ik hoofd- en eindredacteur van het FNV VrouwenMagazine en webredacteur.

Meer weten? Bekijk mijn artikelen of neem contact op.LinkedIn Bezoek ook mijn LinkedIn profiel